Jezsuiták Guyanában

Itt tanul Londonban pár guyanai rendtársam, ők hívták fel a figyelmemet a (viszonylag) új webszájtukra, (neve és helye szuggesztíven www.guyanajesuits.org). A guyanai jezsuiták weblapja egy éves, dinamikusan fejlődő oldal, az eredeti szándék az, hogy betekintést nyújtson az ott dolgozó jezsuiták tevékenységébe. Ugyanakkor átfogó tájékoztatást is szándékozik adni a jezsuita munkák iránt érdeklődőknek, ignáci lelkiségi alapanyagokkal megfűszerezve. A jezsuiták Georgetownban dolgoznak és főként a keleti partvidéken, Berbice-ben, belső területeken, szomszédos országok és a karibi területen. A www.guyanajesuits.org tudtommal az egyedüli jezsuita weblap, amely név szerint bemutatja a saját régiójában dolgozó rendtagokat, de ha tévedek, javítsatok ki. Továbbá információk is vannak, he esetleg valaki érdeklődik a Rend iránt. Aktuális hírek a főoldalon, őszintén egy kissé háttérbe szorulva, de alakul a dolog, amint a webmester szomszédom mondta. Ezek a hírek részben a régiú jezsuita lapjából, a Guyjest-ből vannak, rászben Guyana katolikus magazinjából, a Catholic Standardból. Aztán persze mindenféle linkek és elérhetőségek.

Még egy buszos poszt

(mert még volt egy)

A legenda szerint a Csomafalviak azért tudnak olyan jól gyuródni a buszon, mert annak idején volt a templom előtti téren egy fabusz, amin gyakorolhattak.

Nos, félig én is csomafalvi vagyok... És itt, Londonban annyi a busz, hogy nem tudok betelni velük! Mind próbálok gyurakodni, de akkor jön egy másik busz és hirtelen semmi értelme... Olyan ez, mint faltörő kosnak a fotocellás ajtó! 

Amikor egyszerűen le is lehetne ülni!

Szédítő távlatok

Egy Asztronómia szájton találtam, hihetetlen távlatokba helyze mindent;) 1 yoctométertől (tényleg, nem is tudtam, hogy így hívják...) az univerzum kiterjedéséig.

Állatok, politikai filozófia, etika, meg reklám helye

Ez itt a reklám helye, ím a legújabb "racionál-avantgárd blogkeretes mondatfestmény" a jezsuita blogon. Van benne Kant, de nincs benne empiriokriticizmus, van benne egy kis politikai filozófia, több etika, mert abban van a csavar (csavarhúzó is van mellé), vannak benne állatok, olyan ez, mint egy farm. Nyomokban lovakat tartalmaz. Meg egyebeket. Most azt mondanám, hogy vegyétek, mint a cukrot, de nem újság, úgyhogy erre csak rákattanni lehet...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger